Gossip

Aftonbladet skriver idag om att Kate Hudson och Lance Armstrong har gjort slut. Bara så ni vet, så nu kan ni sova lugnt om nätterna igen utan att oroa er över om de är ihop eller ej.



bild

Recension: The Happening



Så igår såg jag och Nick The Happening. M. Night Shyamalan's nya film med Mark Whalberg, Zooey Deschanel och John Leguizamo. Filmen handlar om Elliot (Mark) som är en biologilärare  i Philadelphia, USA.
Under en pågående lektion kallas han ut ur klassrummet för att delta i ett lärarmöte där han får förklarat för sig att det har en skett en terroristattack i New York som gjort att folk tar livet av sig själva.
De tar då bestlutet att låta eleverna gå hem och stänga skolan för dagen.



Elliot åker hem till sin fru, Alma (Zooey) som han har äktenskapliga problem med. De packar och åker söderut för att på så vis åka ifrån den gas som terroristerna släppt ut.

Men detta är en M. Night Shyamalan film, storyn är lite mer invecklad än så. Jag gillar filmer med en liten tvist till historien, men denna var bara... konstig och tråkig. Nick somnade under de första 30 minutrarna. Jag tvingande mig själv att titta färdigt, hoppades på att den skulle bli bättre.

Manuset kändes lite... tråkigt och orealistiskt. Mycket tråkigt här, men jag blev besviken. Jag gillar Sjätte Sinnet och Signs, The Village var inte särskilt bra men slutet av den filmen lyfte upp historien litegrann. Slutet i denna film var bara knasig och lite förutsägbar.

Skådisarna var okej, men jag tycker karaktärerna var tråkiga. Bottenlösa. Zero personlighet. Förutom Julian (John), som faktiskt var den enda jag fattade direkt tycke för, jag vet inte varför, kanske kändes han mest äkta?

Hursomhaver, mitt betyg blir:
HL HL HL HL HL (2/5)

bild.

Nytt Material för alla Fansen?



Aftonbladet skriver idag om att David Duchovny hoppas på att den nya Arkiv X filmen blir succè så att han får chansen att spela agent Mulder igen.
Enligt uppgift så finns en tredje Arkiv X redan i planeringsstadiet, men floppar Arkiv X: I want to Believe så finns det nog inte många som vill ge serien en ny chans.

Själv vet jag inte vad jag tycker, jag älskade serien, första filmen var ganska dålig, men jag tänker fortfarande se den nya rullen, precis som filmen heter (och samma motto som är skrivet på Mulder's affisch på hans konor) "I Want to Believe".

Recension: Hard Candy



Denna film
handlar om 14-årige Hayley (Ellen Page) som chattar med en 32-årig fotograf Jeff (Patrick Wilson) på internet. Hayley är väldigt mogen för sin ålder och bestämmer sig för att möta denna Jeff i verkligheten.
Hon misstänker dock att han är pedofil och handlingen byter riktning relativt fort.

Filmen är störande, jag tycker att det är hemskt att se en 14-åring åma sig inför en 32-åring, och även fast storyn ändras ganska snabbt, så känns alltihopa mest bara overkligt och irriterande. Jag störde mig på Jeff men jag störde mig lika mycket på Hayley.
Detta gjorde det väldigt svårt för mig att försöka sätta mig in i handlingen och känna sympati med någon av karaktärerna.
Visst att en 14-åring kan vara mogen, men jag anser inte att det är normalt att en 14-åring är lika mogen som en kvinna i sena 20-års åldern.

Så mitt betyg blir:
HL HL HL HL HL (1/5)

Kung Fu Panda Stämd

Det är alltså filmbolaget som ligger bakom Kung Fu Panda, Dream Works, som har blivit stämda av den kinesiske konstnären Zhao Bandi, skriver DN. Konstnären menar på att det är en förolämpning mot den kinesiska kulturen att ge pandan Po gröna ögon, då grönt är en ond färg inom den kinsesiska kulturen. En ännu större förolämpning är att Po's pappa är en anka (hur detta nu är möjligt men ändå).

"Jag är orolig för att det om några år kommer att finnas ­kinesiska barn som tror att deras förfader var Kalle Anka", har Zhao Bandi sagt till tidningen Variety

Zhao Bandi vill inte ha några pengar från bolaget, utan enbart en ursäkt.

   

bilder: google.se

James Bond: Quantum Of Solace


Oväntad hjälp från ett spöke

Aftonbladet skriver hur Billy Bob Thornton hjärteligt berättar om hur ett spöke hjälpte honom att övervinna sin skrivkramp.



Vips! Och där fick han genast lite extra publicitet till sin skiva. För vem bryr sig egentligen?
(Och min blogg gav han just lite mer publicitet, men hallå? Vem tror på riktigt att min blogg skapar skandaler och publicitet?)


Vem är vem? Christian Bale? Bruce Wayne?



Nu har det framkommit! Christian Bale har levt ett större dubbelliv än Bruce Wayne himself.
Han lämnade sin mamma och 3 systar i Wales och flyttade till Los Angeles till sin pappa.
Inte nog med detta, 2003 dog hans pappa av en hjärntumör. Oj oj oj vilket dubbelliv, jag blir alldeles förskräckt!
Håller du med Aftonbladet's Magnus Sundholm eller ej?

Hursomhelst, så gick Christian frivilligt till polisen för förhör men blev senare släppt mot borgen. Men han kan bli tvungen att återkomma vid ett senare tillfälle för fortsatta förhör.

Nytt rekord för Batman (men framförallt för Jokern).

DN skriver att Batman: The Dark Knight har slagit rekord i förhandsvisningar (tidigare hade Star Wars: The Revenge of the Sith rekordet.)

Filmen har fått många hyllningar, Claudia Puig från USA Today skriver enligt DN följande: "The Dark Knight är mer än en spännande, intelligent, moraliskt komplex och mästerligt gjord film. Det är troligtvis den bästa superhjältefilmen hittills."

Min fråga är följande: är filmen verkligen så bra eller beror all denna hype på den framlidne Heath Ledger?
Jag hoppas på det första, men kommer snart ta red på det själv.

Terminator: Salvation


Batman-stjärna polisanmäld av Mor och Syster.

Christian Bale har blivit polisanmäld av sin mamma och sin syster som påstår att han attackerat dem.
Polisen valde dock att inte ta in honom för förhör igår pga den stora Batman-premiären i London, men Aftonbladet rapporterar att polisen tänker kontakta honom så fort som möjlighet ges.

Recension: Cloverfield

Filmen handlar om hur något invaderar New York, detta något vet ingen vad det är för något. Det är ett stort monster men vart det kommer ifrån vet ingen, från rymden? Från havet?

Vi får iallafall följa 5 vänner genom en handvideokamera, när de försöker komma till en av skådisarnas stora kärlek.
De stöter på ett antal hinder på vägen och de möter på monstret och de små parasiterna som ramlar av kroppen på den stora varelsen. En ganska typisk katastrof-film, där regisörren har byggt upp handligen stegvis, när det verkar lösa sig händer nästa sak som saboterar för vännerna osv osv.

Jag tyckte att idèn med en handvideokamera filmen igenom var en originell idè, men  ibland blev det lite rörigt och jag fick nästan huvudvärk. Skådespelarna var helt okända men de gjorde ett bra jobb, manuset var bra skrivet och historien var trovärdig, (att ett stort monster från ingenstans invaderar New York kan ju hända närsomhelst;)).
Miljön var ett förstört New York och det var panik överallt.
Men någonting fattades. I mitten av filmen började jag och pojkvännen diskutera vad vi ska äta till middag imorgon och glömde bort att kolla på filmen, och det är ett stort tecken på att jag tycker filmen var en smutta tråkig och, ja faktiskt, förutsägbar.

Så filmen får i betyg:
HL HL HL HL HL (2/5)



bild: google.se


Bennifer: Ointressant skvaller men ack så roligt!

Jennifer Garner och Ben Affleck väntar sitt andra barn tillsammans!



bild people.com


En ny film med The Simpsons - Can't Wait!

Den populära tv-serien The Simpsons har ju blivit film för 1 år sedan, en ganska lyckad film om jag får säga det själv, men sedan är  jag ju en inbiten Simpsons-fan så jag vet ej hur objektiv min synvinkel är.

Hursomhaver kommer de gula figurerna dyka upp i en ny rulle, dessa rykten har blivit bekräftade av seriens skapare Matt Groening men tillägger även att han ej vet när filmen kommer släppas, allt detta kan du även läsa om på Aftonbladet.

Vi får helt enkelt vänta ett litet tag till.
Jag kan knappt bärga mig.

    

bilder från google.se


Inglorious Bastards: Tarantino's nya mästerverk?

Läste just i Dn att Quentin Tarantino's  nya rulle kommer skildra andra världskriget och en grupp soldater bakom fiendens gränser. Vilka aktörer som kommer medverka är ej klart ännu, men det ryktas om att Brad Pitt är en av skådisarna.

Filmen kommer heta "Inglorious Bastards"  och inspelningarna börjar i oktober i år och kommer förhoppningsvis bli klar lagom till Cannes festivalen nästa år.

Stoppa Pressarna!

Aftonbladet  skriver idag om att Sarah Jessica Parker's kända födelsemärke på hakan är borta!
Så nu är den stora frågan: Ett tjockt lager smink eller, hemska tanke, en OPERATION!

Fortsättning följer...

Bara för att hon är så Jävla snygg



bild: google.se

Tropic Thunder



En ny komedi med Ben Stiller, Robert Downey Jr och Jack Black kommer snart släppas på bio, filmen heter Tropic Thunder och den handlar om  3 skådisar  som istället för att spela in en krigsfilm faktiskt hamnar i ett riktigt krig (utan deras vetskap förstås). Av det jag har sett kan den vara riktigt rolig faktiskt.

Alla snubbar vill ju vara katt

Jag är ledsen mina vänner, men idag har jag enbart ägnat mig åt tecknade filmer såsom Aristocats och andra Disneyfilmer. Men ack, vad de är underbara!



bild: google.se

Say Hello to My Little Friend

Nu har jag spenderat mer än halva kvällen och glott på Scarface, jag måste faktiskt erkänna att jag aldrig sett filmen innan (ja, jag vet, slå mig!).
Eftersom de allra flesta filmveteraner redan sett den tänker jag inte skriva vad den handlar om, dessutom är detta inte heller en recension.

Men filmen var faktiskt lika bra som jag trodde och jag blev återigen påmind om varför Al Pacino är en av mina favoritskådisar. Storyn är inte ny (vet faktiskt inte huruvida ny den var när den släpptes i början på 80-talet), men Tony Montana (Al Pacino) kommer från Kuba till USA och blir en stor maffiakung.
Blev fövånad dock av att se att Michelle Pfieffer var med.

Men om ni inte heller sett denna film sedan innan, Gör Det!

Media - Ett skämt?

People skriver idag om att Heath Ledger's pappa kom ut ur biosalongen efter att ha sett senaste Batman rullen.
När han fick frågan om vad han tyckte om filmen gav han tummen upp och sa att filmen var väldigt bra.
Nu hoppas jag och tror jag att filmen är bra, mycket pga att Heath Ledger faktiskt gjorde en enastående prestation i filmen (av det jag sett förstås) men vad förväntar sig pressen?
Att Heath's pappa ska komma ut ur salongen, skakandes på huvudet och säga att det var den värsta skit han sett!?
Trots allt är det hans avlidne son det handlar om, och pressen är korkade att ens skriva en artikel om det.

Artikeln i sin helhet kan ni läsa här, med massa lovord från hans skådespelarkollegor. Såklart.


Batman: The Dark Knight


Ps. I Love You


Jag såg denna film för en vecka sedan ungefär och tänkte att "Hmm, en recension kanske skulle sitta fint?"
Så sant som sagt, så här kommer den!

Handligen är enkel, det är ett gift, lyckligt par, mannen dör helt oväntat, änkan sörjer. Men den där lilla extra knorren är att mannen har planerat allt, så efter hans död får änkan brev från honom där han hjälper henne att gå vidare, att tänka på honom, men få henne att förstå att bara för att hans liv är slut så innebär ju inte det att hennes liv är det.

Den döda mannen, Gerry, spelas av Gerard Butler, en skotsk skådespelare, som i denna film spelar en irländare. Jag tycker att det funkar med accent och liknande, och han ger värme åt filmen.
Hilary Swank spelar änkan, Holly, och jag måste erkänna, jag har alltid haft lite svårt för denna kvinna, men hon funkar helt okej i denna film. Dessutom klarade hon av att vara rolig på ett mer omedvetet sätt, jag drog iallafall på smilbanden under vissa av hennes scener.
Ett minus dock med denna film är en av birollsinehavarna, närmare bestämt Hollys nya vän, Daniel, som spelas av Harry Connick Jr. Han var stel och skämten tråkiga, det fanns verkligen inget liv i den karaktären.
En annan  av birollsinnehavarna är Lisa Kudrow, alias Phoebe i Vänner.

Jag har läst boken med samma namn som denna film baseras på och mina tårkanaler fick inte vila många sekunder då, detsamma gäller filmen. Jag grät och grät och ibland behöver man sådana filmer.

Så denna film får betyget: HL HL HL HL HL

Grattis...typ?

Jag vet att jag just nu är lite efter, men Brad Pitt och Angelina har fått tvillingar, en son och en dotter. Säkerligen gudomligt söta. Så om Brad, Angelina eller någon annan av deras nära och kära läser detta: Grattis!


bild: google.se

noll tankeverksamhet

Förlåt för att min hjärna inte har sprudlat av inspiration och gett mig någon skrivarglädje under de senaste dagarna (och killen och jag har istället spenderat dagarna på stranden och om vi ej varit där har vi legat i sängen och slötittant på The OC), men imorn då jäklar, då kör vi på med ett filmmaraton som heter duga!

Har då tänkt att kolla på en av mina favoriter: Almost Famous. Tänkte också hedra Scarface med några (många) värdefulla minuter av mitt liv. Resten får helt enkelt bli en överraskning.

Prince of Persia - The Sand of Time

Nej, det är INTE tv-spelet jag pratar om här, utan den film som just nu är under inspelning med Jake Gyllenhaal i huvudrollen. Filmen är som ni förstår baserad på det ruskigt bra tv-spelet med samma namn och nu finns det ju 2 alternativ:

1. Filmen kan inte bli annat än bra då spelet är helt magnifikt. Bra spel = Bra Film.
2. Filmen totalfloppar. Trots allt har man ju gjort några försök till filmatiseringar av just tv-spel, och allt försvinner. Magin som finns i tv-spelet överförs alltså inte per automatik över till filmen
.

Själv vet jag faktiskt inte hur det kommer att gå, men jag håller varje finger och tår på att Hollywood för en gång skull lyckas och gör ett lika stort mästerverk av denna film som av spelet.
Regissören Mike Newell har dock några bra filmer bakom sig såsom t.ex. Donnie Brasco, Fyra bröllop och en Begravning och Mona Lisas Leende, men man hoppas ju då att det inte blir en blandning mellan dessa 3 filmer dock. ;)

Som skräckexempel på misslyckade filmer baserade på yv-spel har vi ju Final Fantasy: The Spirits Within.
Dock har vi en älsigt lyckad film baserad på (SAMMA) tv-spelsserie: Final Fantasy VI

 

flip eller flopp?

Lindsay Lohan spelar in en ny film för tillfället som heter Labor Pains.
Med tanke på att skådespelerskans senaste filmer floppat tror jag inte att det kommer gå mycket bättre för denna filmen.

Trots allt är ju donnan egentligen känd för hennes festande, killar och nuvarande flickvännen Sam Ronson än för hennes arbete som skådis. Och vilken film har egentligen varit bra med henne? Men okej, jag erkänner att Freaky Friday och Mean Girls iallafall var lite charmiga och underhållande, men hennes prestationer har aldrig varit direkt utmärkande.



bild från people.com

Wanted - Choose your own Destiny

Jag vet, denna rullen är säkerligen en flopp, bara det att Morgan Freeman är med motsäger hela filmen, trots allt så säljer han sig till vilken skit som helst nuförtiden, men jag har en förälskelse i Angelina Jolie, hon är inte bara snygg, hon är nog den ballaste kvinna som gått i ett par skor. Som tur är har jag en väldigt förstående pojkvän, eller ska jag kanske bli orolig?
Men jag vill se Wanted, är jättenyfiken på just den filmen.


No Country for Old Men



Denna filmen är ju inte jätteny, men den släpptes ju heller inte samma år jag föddes, vilket är ett tag sedan, men den har blivit en av mina absoluta favoritfilmer så jag tänkte lämpligt nog lägga upp en liten recension om den nu.

Historien börjar väldigt lågmäldt, en jägare vid namn Llewelyn Moss, spelad av Josh Brolin , hittar en väska med pengar som blev efterlämnad av en hög lik och mexikanskt heroin. Men trots att alla personer från den uppgörelsen var döda innebar det inte att ingen letade efter väskan med pengar.
Det meningslösa våldet personifierad letade också efter denna värdefulla väska, hans namn var Anton Chigurh, spelad av Javier Bardem.
Under tiden försöker den lokala sheriffen, spelad av Tommy Lee Jones, lista ut vad detta våld går ut på medan han sakta undersöker spillrorna efter Anton's framfart.

Samtidigt är landskapet otroligt stillsamt och vackert på något dunkelt vis i sin nakenhet och ensamhet, det utspelas ju i Texas och det är öken, öken och något enskilt motell. Enligt min åsikt delar Josh huvudrollen med filmmiljön.

Hela filmen är  fruktansvärt bra gjord, bröderna Coen har gjort ännu ett mästervärk. Det finns inte mycket som är dåligt med denna filmen, karaktärerna är otroligt välspelade och Javier förtjänar verkligen sin Oscar han fick för "Bästa manliga birollshavare".

Poäng: HL HL HL HL HL

Nytt

Detta var då min nya blogg, där jag tänker skriva om mitt största intresse, FILM. Jag är inte professionell på något sett men jag har nog sett fler film än de allra flesta. fast vad vet jag om detta egentligen?
Jag kommer här uppdatera med recensioner, nyheter inom filmvärlden och möjligstvis lite skvaller. Lite av allt möjligt som jag tycker är roligt.

Hoppas de stackare som hittar hit kommer trivas och ni får mer än gärna lämna någon kommentar om ni tycker annorlunda eller bara för att säga att jag har jävligt rätt.


RSS 2.0